logo

Groep 8

Zit je in groep 8, dan ga je aan het einde van het schooljaar de overstap maken naar de middelbare school.

Hartstikke spannend natuurlijk, want in de brugklas gaat er een hoop veranderen. Je krijgt te maken met nieuwe vakken en docenten en je maakt nieuwe vrienden en vriendinnen. In ieder geval ga je de komende jaren doorbrengen op de middelbare school en daarom is het belangrijk dat je een school kiest die goed bij je past.

 

Onze leerlingen nemen jou mee door de Leon van Gelder. 

Ben jij al nieuwsgierig geworden naar de Leon van Gelder, dan kun je via onderstaande video ook een kijkje nemen in onze school. 

De Leon van Gelder is echt een bijzondere school. Wij hebben een unieke schoolmethode die je nergens anders in Nederland vindt. 

4 jaar bij elkaar en veel samenwerken
Net als op de basisschool blijft je klas de hele schoolperiode bij elkaar. In dit geval is dat 4 jaar lang. Niet alleen je klasgenoten blijven bij je, ook de docenten gaan 4 jaar lang met je mee. Je hoeft dus niet steeds te wennen aan nieuwe gezichten. Doordat je ook nog eens veel samenwerkt, word je een hecht team en leer je elkaar goed kennen.

Binnen je klas werk je in tafelgroepen aan projecten. Met je tafelgroep ben je samen verantwoordelijk voor het resultaat. Dat betekent dat je goed samenwerkt en elkaar altijd helpt.

Elk vak op jouw niveau
Bij ons hoef je je niet te vervelen of op je tenen te lopen. Bij ieder vak werk je namelijk op het niveau dat je in dat vak hebt. Als je de meeste vakken op vmbo-niveau volgt maar bijvoorbeeld heel goed bent in wiskunde, werk je bij dat vak op vwo-niveau. Op je rapport staat per vak op welk niveau je werkt. En dat staat aan het eind ook op je diploma. Dat bepaalt waar je daarna naartoe kunt (MBO, bovenbouw havo of vwo).

Vooral aandacht voor wat je goed doet
Wij kijken vooral naar wat je goed doet en kunt. Hierdoor kun je je talenten goed ontwikkelen en weet je na vier jaar precies welke vervolgstudie bij jou past.

Geen cijfers
In de eerste drie jaar krijg je geen cijfers. Bij ons gaat het erom dat je je best doet. Je inzet bepaalt je beoordeling.
In het vierde jaar doe je examen, dan moeten we wel met cijfers werken. Op je diploma staat bij ieder vak ook op welk niveau je hebt gewerkt.

Je blijft niet zitten
Je werkt altijd op het niveau dat bij je past. Daardoor kun je niet blijven zitten. Als je een vak te moeilijk vindt, ga je op een lager niveau werken. Als je het te makkelijk vindt, op een niveau hoger.

 

icoon
FAQ
icoon
Mail ons
icoon
Organisaties
instagram twitter facebook youtube